Varta batterier & laddare

Varta batterier kan du lita på i alla väder. Vart i livet du än befinner dig och vilket fordon du än må tänkas äga så finns Varta batterier till för dig och all den strömförsörjning du behöver.

-Lita på VARTA ®.


Innovation med ett syfte

Varta-batterier

Varta batteri innovationer

Johnson Controls som äger Varta är världens största tillverkare av bilbatterier. Med 15 000 anställda, säljer de årligen fler än 140 miljoner batterier till såväl industrin som till andrahandsmarknader världen över. Med ett enormt utbud täcker Vartas sortiment samtliga segment av motorfordon. Allt från från ordinarie bilar, Start-Stop, Hybrid-fordon, Hybridbilar till full drivna elbilar.

 


Varta bilbatterier – [Black], [Silver] & [Blue] Dynamic

Att använda rätt batterityp till din bil är viktigt. Du gör dessutom en insats för miljön. Genom att använda fel batterityp går de miljömässiga vinsterna helt gå förlorade. Varta Black Dynamic är rätt val för dig om du har en mindre bil. Äger du en bil med Start-Stop teknik så bör du även välja ett anpassad EFB batteri för ändamålet. I lyxbilar och fordon med mycket extra utrustning och stora energibehov så är Blue och Silver Trio Dynamic- framtagna för att kunna förse dig med ström som du behöver.


[Black Dynamic ®] – Bra startbattterier

varta-black-dynamic

Black Dynamic – Startbatterier från Varta

Har du en billig, gammal eller kanske rent av din första bil och du vill köpa ett prisvärt batteri utan att tumma på kvalitén? Då är Vartas Black Dynamic batteri det alternativ som vi föreslår. Att ha ett batteri som lever flera gånger längre än bilen det sitter i behöver det nödvändigtvis inte finnas en så stor poäng med. Styrkan är mer än tillräckligt och sköter du om det håller det mycket länge!

 

 


[Silver Dynamic ®] + [AGM] – Bäst startbatterier

varta-silver-dynamic

Silver Dynamic – Startbatterier från Varta

Fördelarna du får av att välja ett Silver Dynamic batteri från VARTA är att du får den mest avancerade tekniken & ett enastående batteri som klarar av att ge ström åt de mest krävande motorfordon och tillbehör. De är betydligt mer robusta och har upp till tre gånger så lång livslängd som traditionella “vanliga” batterier. Silver Dynamic AGM är även anpassade för moderna Start-Stopp-system.

 

 


[Blue Dynamic ®] – [EFB] Start-Stop startbatterier

varta-blue-dynamic

Blue Dynamic – Startbatterier från Varta

Blue Dynamic är ett överlägset EFB (Start-Stop) batteri från VARTA. Blue Dynamic är lämplig för stora och välutrustade bilar med extra elektrisk utrustning och kan tack vare sina inbyggda EFB egenskaper starta motorn flera gånger under resans gång. Blue Dynamic EFB är det bästa bilbatteriet för dig som behöver ström under längre tid samt extra styrka pålitlig prestanda.

 

 


 

 

Komersiella fordonsbatterier från Varta
– Promotive [Black], [Silver], [Blue] & [EFB]

För de tre standardstorlekar som finns för batterier passande till komerciella fordon så har Varta tagit fram inte mindre än 4 serier för att se till att vara rätt lämpade för varje ändamål och prisklass. Serierna heter Promotive och återfinns i varianterna (Black, Blue, Silver & EFB).


[Promotive Black ®] – Bra startbatterier

varta-promotive-black

Promotive Black – Startbatterier från Varta

Promotive Black är det perfekta batteriet för ett kommersiellt fordon med ett lägre energibehov.

Promotive Black från Varta motsvarar kraven för EN-standard (EN 2) och vibrationstålighet (v1).

 

  • Promotive Black >>

 

 


[Promotive Silver ®] – Bättre Startbatterier

varta-promotive-silver

Promotive Silver – Start & förbrukningsbatterier från Varta

Promotive Silver är den vassaste Varta serien för kommersiella fordon. Med en mycket låg vattenförbrukning sparar du in stora driftkostnader. Dessa batterier och de uppfyller och överträffar både EN-kraven för Super Heavy Duty (SHD) samt EN-4 & V3.

 

  • Promotive Silver >>

 

 


[Promotive Blue ®] – Bäst Startbatterier

varta-promotive-blue

Promotive Blue – Startbatterier från Varta

Promotive Blue är prestanda batterier för kommersiella fordon med normala energibehov.
Vidareutvecklad och förfinad från tidigare modell. Motsvarar och uppfyller samtliga krav för EN-standard (3) & vibrationstålighet (V2).

 

  • Promotive Blue >>

 

 


[Promotive EFB ®]- [Start/Stop]

varta-promotive-efb

Promotive EFB – Start & förbrukningsbatterier från Varta

Promotive EFB är utformade för kommersiella fordon som kräver en hög prestanda och som har stora krav på vibrationstålighet. EFB tekniken ger utrymmer för längre total batteritid genom en unik syracirkulation. Batteriserien överträffar kraven för EN standard och för EN 4-standard och vibrationstålighet V3

 

  • Promotive EBF >>

 


 

 

Varta marinbatterier & fritidsbatterier

 

varta-deep-cycle-agm

Deep Cycle AGM – En Agm serie från Varta.

[Deep Cycle AGM]

Perfekt för elbåtar yachter och husbilar med hög motor prestanda och med höga krav på förbrukning. AGM tekniken gör batteriet extremt tåligt mot stötar och vibrationer. Vartas AGM batterier har en otrolig livslängd: upp x8 så hög cyklingstålighet jämfört med vanliga batterier (upp till 800 cykler).

 

  • Deep Cycle AGM >>

 


[Professional Deep Cycle]

varta-deep-cycle

Professional Deep Cycle – Traktionära syrabatterier från Varta

Perfekt för förbrukning i bland annat golfbilar samt industri- och lagerfordon. Tål mycket höga påfrestningarna från upprepade laddningscyklar och skakningar. Vartas djupcykel batterier har en hög reservkapacitet och stark återuppladdningsförmåga (upp till 700 cykler).

 

  • Professional Deep Cycle >>

 

 


[Professional Dual Purpose AGM]

varta-dual-purpose-agm

Dual Purpose AGM – Ett kvalitativt fritidsbatteri från Varta.

Utformat specifikt för husbilar, husvagnar och båtar med medelhöga energibehov under semester och fritidsaktiviteter. Dual Purpose batterier från Varta har en lång livslängd: upp till x4 så hög cyklingstålighet jämfört med vanliga syra batterier (upp till 400 cykler). Med en minimal självurladdning på ca 2% per månad är Dual Purpose AGM det perfekta valet för säsongsbruk.

 

  • Professional Dual Purpose AGM >>

 

 


[Professional Dual Purpose]

varta-dual-purpose

Dual Dual Purpose – Ett fritidsbatteri från Varta.

Skapat för allmän användning i firidsfordon så son husbilar, husvagnar och båtar som kräver ett lägre energibehov. Lång livslängd upplever batteriet och x2 så hög cyklingstålighet jämfört med vanliga våta batterier (upp till 200 cyklar). Låg självurladdning.

 

  • Professional Dual Purpose >>

 

 


[Professional Starter]

varta-professional-starter

Professional Starter – Startbatteri från Varta.

 

Professional starter är en startbatteri serie från Varta. Dessa batterier är lämpade för bilar och fordon med motorer som ska startas upp till (X) CCA.

 

  • Professional Starter >>


Återförsäljare