Bosch har en lång historia som tillverkare av reservdelar för andrahandsmarknaden till diverse fordon och bolaget har ett gott rykte som länge föregått dom. Noggrannhet, kvalité och innovation har alltid genomsyrat allt som Bosch gör. För konsumenter osar varumärket Bosch trygghet och blir ett naturligt val i en beslutsprocess för köp av en ny reservdel till exempelvis bilen eller motorcykeln. Detta är sant även för Bosch batterier och batteriladdare där de länge varit en ledande aktör.

Frågar man Bosch själva så är visionen och drivkraften bakom denna mycket enkel. Deras motto är således att “förenkla livet genom innovation” eller Innovation for life. En stolhet, enkelhet och entreprenörskaps anda som man lätt gärna smittas av!

“Innovation for life”

Bosch

Bosch bilbatterier

Bosch bilbatterier S3, S4, S5, S5A, S5E & S6
Bosch bilbatterier – S4, S5, S5E, S5A & S6

Idag är dem en av den största producenten av reservdelar till andrahandsmarknaden för personbilar i världen. Till sin nyframtagna batteriserier har de uppgraderat batterikärlen med PowerFrame teknik. Den nya serien bilbatterier finns i fyra olika utföranden.

S3 – Bosch bilbatteri

s3
Bosch S3

Bosch S3 >> Bra bilbatterier

För mindre bilar med väldigt lite elektrisk extra utrustning installerad. Pålitliga och underhållsfria vätskebatterier med bra pris prestanda!

S4 – Bosch bilbatteri

Bosch S4
Bosch S4

Bosch S4 >> Bättre bilbatterier

För lite större bilar med lite mer extra elektrisk utrustning installerad. S4 är ett bättre val för dig som vill ha ett något av Bosch batterier och vet om att du har lite mer än minimala behov av både startkraft och energiförsörjning i bilen!

S5 – Bosch bilbatteri

Bosch S5
Bosch S5

Bosch S5 & S5E >> Bäst bilbatterier

S5 är de bästa Bosch batterier av konventionell syra typ som du kan sätta i din bil. Riktigt kraftfulla med god förmåga att leverera och återhämta sig från krävande bruk och urladdning.

Bosch S5 & S5E har dock ersatts av Bosch S5A med Start-Stop då EFB idag mer är regel än undantag i dagens moderna bilar som kräver den här typen av förbrukning av ett bilbatteri.

S5A – Bosch bilbatteri Start-Stop (EFB)

bosch-s5a
Bosch S5A

Bosch S5A >> Start-Stop bilbatterier

Bosch S5A är ett ingenjörsmässigt underverk som klarar att förse de mest moderna Start-Stop systemen och tekniskt krävande bilarna med tillräcklig energiförsörjning. Bosch batterier med Start-Stop (EFB teknik) ska alltid ersättas med ett nytt Start-Stop / EFB batteri!

S6 – Bosch bilbatteri AGM

Bosch S6
Bosch S6

Bosch S6 AGM >> Överlägsna bilbatterier

S6 är enastående Bosch batterier för de allra mest krävande bilarna. Exempel på bilar och användningsområden där Bosch S6 är optimalt att bruka kan vara moderna lyxbilar likt Mercedes S-Klass eller tjänstefordon så som Polisbilar eller Taxibilar med all den tekniska extra utrustning dessa fordon har installerat.


Bosch motocykelbatterier

Bosch motorcyklebatterier M4, M6, M Li-ion
Bosch motorcyklebatterier M4, M6, M Li-ion

Bosch batterier till motorcyklar (M serien) har traditionellt varit fördelade mellan M4 M6. M4 är konventionella bly syra batterier (eller vanliga vätskebatterier) som bör placeras i fordon som inte utsätts för allt för hög belastning, lutning, hopp eller skakningar. M6 är däremot ett motorcykelbatterier av AGM eller GEL modell. Det tål tuffa tag, är 100% underhållsfria, läcker aldrig ut syra eller illaluktande gaser och tål att monteras åt alla håll i de utrymmen du anser bäst lämpade (går även att hoppa och volta med).

M4 – MC batteri

bosch-m4-mc-batterier
Bosch M4

Bosch M4 >> Konventionella MC batterier / Vanliga bly syra (inte underhållsfria).

För vanliga motorcyklar, bruks ATV och andra fritidsfordon som utsätts för normalt bruk och slitage utan volter och andra akrobatiska konster. Bör kontrolleras och fyllas på med batterivatten till och från!

M6 – MC batteri

bosch-m6-mc-batterier
Bosch M6

Bosch M6 >> Motorcykelbatterier med AGM & Gel teknologi (100% underhållsfria).

För dig som kräver tuffa tag och vill kunna montera batteriet hur du vill i alla lägen och inte behöva bekymra dig.

I praktiken kan glömma glömma att ladda och sätta på underhållsladdaren efter säsongen och ändå kunna skrämma liv i batteriet 6 månader senare när det är dags att åka igen. Naturligtvis är det inte att rekommendera men fullt möjligt för ett MC batteri av GEL eller AGM tack vare den extremt låga självurladdningen. Något som inte hade varit möjligt med ett Mc batteri från M4 serien exempelvis.


Bosch batterier till buss & lastbilar

Bosch batterier till bussar & lastbilar T3, T4, T5,  & T6
Bosch lastbilsbatterier & bussbatterier T3, T4, T5 & T6

Bosch batterier av grövre kaliber (T serien) passar bland annat som startbatteri till bussar och lastbilar. Samtliga batterimodeller i Bosch T serien är helt underhållsfria och levererar en mycket häftig starteffekt till de allra tyngsta motorerna. Transportindustrin har mognat och bland företag verksamma inom denna sektor så är effektivitet och minimalt stillastående är ett måste. T-serien från Bosch ser till att du håller dig på vägarna och gör just det!

  • Lastbil- Bussbatteri T3
  • Lastbil- Bussbatteri  T4
  • Lastbil- Bussbatteri  T5
  • Lastbil- Bussbatteri  T6/TE

Bosch Buss & Lastbilsbatterier >>


Bosch fritidsbatterier

Bosch fritidsbatterier L4-L5 (Marinbatterier)
Bosch fritidsbatterier (marinbatterier) L4 & L5

Med sin nyanserade serie fritidsbatterier gör Bosch succé sitt båtbatteri för alla marina sammanhang. Få batterier ger dig mer Ah per korona vilket gör dessa fritidsbatterier från Bosch riktigt prisvärda och pålitliga kraftpaket för energi försörjning till både motorer och den diverse elektrisk utrusning du kan tänkas använda i ditt friluftsliv.

  • Bosch L4 – Prisvärda fritidsbatterier >>
  • Bosch L5 – Fritidsbatterier av hög kvalité >>

Bosch batteriladdare

Bosch batteriladdare C3 & C7
Bosch batteriladdare C3 & C7

Batteriladdare från BOCSH bokstavligen skiner och utstrålar verkligen kvalité. Mycket behändiga batteriladdare med användaren i fokus.

  • C3 (6V & 12V)
  • C7 (12V & 24V)

Bosch laddare & batteritillbehör >>


Vart köper man Bosch batterier?

Vet du vilket Bosch batteri eller laddare du behöver? Då kan du snabbt vill hitta dina nya Bosch batterier till dagsfärska priser föreslagna från någon av de kvalificerad återförsäljare vi listar här på Rabatterier.se.

Slå bara in artikelnumret i vår sökfunktion på första sidan så hamnar du rätt direkt. Du kan också leta dig fram till rätt Bosch batterier genom att klicka dig vidare i produktträden för de fordon och serie du finner bäst lämpad. Har du ändå svårt att hitta? Hör av dig till oss via email på [email protected]