OPTIMA batterier

OPTIMA batterier har är de kraftfullaste och mest kompakta AGM batterierna i världen. Tack vare den patenterade spiralcells-tekniken som först utvecklades av den amerikanska militären är Optimas robusta konstruktion utvecklad för att tåla ett och annat…

Deras batteriserier är extremt kraftfulla, färgglada och är enkel att förstå sig på.

  • RÖDA (Red Top) är startbatterier gjorda för bilar och andra typer av muskel fordon.
  • GULA (Yellow Top) är avsedda för start såväl som förbrukning i maskiner på land.
  • BLÅ (Blue Top) är avsedda både avsedda för start & förbrukning i marina sammanhang som till exempel i båtar.

Red Top

OPTIMA Red Top

Världens starkaste startbatterier

Optima Redtop är de kraftigaste startbatterierna till bilar på marknaden. Denna enorma kraft är dessutom förpackad på en minimal yta. Detta är möjligt tack vare de ihoprullade spiralcellerna i Optimas AGM konstruktion. Dessa rackare är designade för att överleva i en pansarvagn.


Yellow Top

OPTIMA Yellow Top batterier

För både start & förbrukning

Optima Yellowtop har en “dubbel funktion”. De är unikt konstruerade för att klara av att leverera ström till både start och förbrukning. Någonting som är omöjligt för vanliga batterier. Detta gör optima dessutom med råge och kan förse fordon med extrem startkraft såväl som lång och ekonomiskt hållbar förbrukning i entreprenadmaskiner såväl som i bilar.


Blue Top

OPTIMA Blue TOP batterier

Marinbatterier av väldsklass

Optima Bluetop är precis som Yellow Top försedda med en”dubbel funktion”. De är avsedda för start- & förbrukning bruk och används framförallt som båtbatterier eller marinbatteri. I grund och botten är Blue & Yellow samma batteri. Det som skiljer är polerna och den tydligt markerade färgen som symboliserar dess bruksområde och funktion.

 

 

Wound Cell ® AGM spiralcellsteknik

Historian med utvecklandet av den Amerikanska spiralcellstekniken började år 1969 i den Amerikanska rymdforskning för driften av mån roboten Lunar Rover. Tekniken såldes 1972 vidare till Rubler, Gates som själv elva år senare började vidareutveckla tekniken för användning i vanliga kommersiella fordon. Det var först 20 år senare (1994) som den skandinaviska Gylling-gruppen köpte OPTIMA och år 2000 var det dags för Johnson Controls att slutligen köpa och överta patent, rättigheter och varumärket OPTIMA.