TUDOR bilbatterier

TUDOR bilbatterier är en produkt som de flesta av oss bilägare någon gång har ägt under vår karriär som billister. Anledningen är att globala bilmärken väljer att använda Tudor som original batteri och sätter i dem direkt i fabrik! Förmodligen har du kunnat känna skillnaden utan att riktigt lägga märke till eller sätta fingret på vad det är som får bilen att starta så lätt!

Av just denna anledning har Tudor blivit kända för att aldrig kompromissa på kvalitet eller prestanda i sina bilbatterier och utvecklar ständigt produkterna för att de ska hålla högsta tänkbara klass. De verkar i det tysta så du så sällan som möjligt behöver ägna din uppmärksamhet åt dessa vardagshjältar 🙂

Nästa generations bilbatterier för personbilar och lätta transportfordon är under utveckling. Det nya sortimentet består av den “klassiska” bilbatteri trappan av modell Bra, Bättre Bäst. Dessa representeras av serien Standard, Technica & High Tech i samma följd. Under utvecklingen har de även tagit fram den senaste tekniken för moderna bilar och låtit tillverka EFB bilbatterier och TUDOR AGM som båda återvinner fordonets bromskraft med hjälp av modern Start-Stop teknik.


TUDOR Standard – Bra startbatterier

TUDOR-Standard-600x600

 

TUDORS enklaste batterimodell och är ett billigt (men bra) alternativ som passar små till mindre bilar med basala elkomponenter installerade. Med äldre och mindre bilar som inte bara kör kortare sträckor är det bilbatteriet du vill installera! Fördelen är framförallt att du inte initialt behöver lägga ut lika mycket pengar på ett bilbatteri.

  • TUDOR STANDARD >>

 

 


TURDOR Technica – Bättre startbatterier

TUDOR-Technica

 

TUDOR Technica är ett tekniskt mer avancerat bilbatteri än syskonet Standard. Det är ett all-round bilbatteri som passar mindre till medelstora bilar med standardutrustning. Har kapacitet för extra energiförsörjning & 15 % extra startkapacitet till bilmotorn. Lämpad för kortare sträckor, multimedia och komfort utrustning och är ett mycket prisvärt alternativ.

 

  • TUDOR TECHNICA >>

 

 


TUDOR High Tech – Bäst startbatterier

tudor-high-tech

High Tech är toppmoderna Carbon Boost batterierna från TUDOR. De har en laddningskapacitet upp till 50% högre- och en startkapacitet upp till 30 % högre än vanliga batterier av standardkaraktär. Aktivt material (extra tillsatt kol) i de negativa bilbatteriets blyplattor gör dessa prestationsökningar möjliga. TUDOR High Tech är producerat med en metod som Exide (Tudors moderföretag) lanserade i samband med utvecklingen av AGM- och EFB- batterierna. Detta bilbatterier tål köld & värme samt är ett mycket bra val för bilar med mycket eller krävande elektrisk utrustning.

 

  • TUDOR HIGH TECH >>

 


TUDOR EFB –
Bilbatterier med Start-Stop teknik

tudor-efb

Tudor lanserade EFB teknologin för sin bilbatteri-serie år 2008 och har blivit hyllade av biltillverkare för sin enastående kvalité. Tudor EFB klarar av ett högt laddningstryck och har en bättre cykellivslängd tack vare förbättringar i blyplattornas legeringar.

Den senaste generationens EFB-batterier har avsevärt förbättrade prestanda vad avser laddningsmottaglighet och cyklingslivslängd tack vare nya blylegeringar och unika koltillsatser. EFB-batterierna är lämpliga för bilar med Start-Stopsystem i eventuell kombination med regenerativ bromskraftåtervinning och andra bränslebesparande funktioner.

 

  • TUDOR EBF >>

 


TUDOR AGM –
Överlägsna startbatterier

tudor-agm

 

AGM tekniken lanserade batteritillverkaren många år tidigare än vad de gjorde med EFB typen. AGM fanns även tillgängligt som utförande i många andra delar av sortimentet än bara för bilbatterier vilket EFB i dagsläget i stort sett är till för. Idag rankas de internationellt som en ledande leverantör med en av världens bäst presterande AGM batteriserier till bilar.

 

  • TUDOR AGM >>

 


TUDOR START-STOP AUXILIARY

Tudors startbatterier har försetts med 3DX galler. Denna teknik underlättar fördelningen av energi samt öka kraften i batteriet.