Tesla batteri 2170

Tesla batteri 2170 kommer förmodligen inte vara den mest revolutionerande som Tesla kommer uppfinna, men. Vi vet än så länge mycket lite om den nya battericellen som Elon och Tesla tagit fram tillsammans med Panasonic.

Den nya cellen tillverkas i Nevada USA och Elon Musk sägs har gjort ett djärvt påstående om att battericellen. Den ska nämligen komma att ha avgörande betydelse för Teslas produktlinje över det kommande årtiondet. Under ett konferenssamtal med expertanalytiker, skall Musk även ha sagt att det är den bästa och billigaste battericellen i världen.

“Allt går mycket bra på batteri Gigafactory… Vi har den bästa cellen i världen som nu även kommer bli den billigaste. “

Produktionen av det nya batteriet förväntas starta snart redan i år för att stödja de nya Tesla produkter som nu tillkännagivits.

Specifikationerna för den nya “Powerwall 2” och “Powerpack 2” är båda i linje med Musks tidigare påståenden om att cellen kunde fördubbla energitätheten jämfört med deb första generationens Powerwall och Powerpack!

Så vad Musk egentligen menar och vilket som klargörs senare under samtalet med experterna är att med “bästa battericell i världen” han syftade på “bästa energitätheten i världen.”

Det är trots allt ett djärvt påstående eftersom vi talar om en cell som kan hamna på marknaden inom de närmaste 2 månaderna. Det kan med andra ord verkligen revolutionera markanden och användning av mobil energi som vi känner till den idag…

Teslas batteripack med battericeller som produceras av Panasonic beräknas ha en energitäthet av ~ 250 Wh / kg. Det ska bli oerhört intressant att se hur den nya 2170 cellen kan jämföras med dessa specifikationer. Mer lär vi få reda på de kommande veckorna och månaderna, bokmärk Rabatterier.se för att kika in uppföljningen.