Varta Silver Dynamic AGM kan beskrivas med många superlativ. Dessa Start-Stop batterier är kraftfulla, starka, uthålliga, robusta, säkra, tåliga, intelligenta och listan kan göras längre. Detta är Vartas bästa bilbatterier som slår Blue Dynamic EFB modellerna med marginal och är helt överlägsna de konventionella batteriserierna Black Dynamic, Blue Dynamic och vanliga Silver Dynamic.

Genom att välja ett Varta AGM får du ett enastående startbatteri som klarar av att ge ström åt de starkaste motorfordonen & strömförsörjning till de mest krävande elektriska extra utrustningen och tillbehören.

Varta Silver Dynamic AGM sitter som original batteri i 80% av alla nytillverkade bilar med start/stopp-teknik som drivs av AGM!!!

Varta Silver Dynamic AGM Start-Stop – Tekniska egenskaper

Varta Silver Dynamic AGM i genomskärning - Rabatterier.se
Varta Silver Dynamic AGM® (2021) 15
Varta AGM teknik - Rabatterier.se

AGM står för (Absorbent glass mat) och innebär att det finns en glasfiberväv mellan batteriets blyplattor. Den unika AGM-blysyra mattan suger upp batterisyran och ger AGM startbatterier många fördelar. Hög cyklisk stabilitet och förmåga att laddas upp och ur utan prestandaförlust är några av dessa.

Varta-Start-Stop-Ikon

Start-Stop. Silver Dynamic AGM är Speciellt framtagna för att möta de högt ställda kraven från de allra modernaste fordonen med den mest avancerade Start-Stop tekniken. De passar alla fordon med Start-Stopp system – går igång tidigare, arbetar hårdare, håller längre.

Made_in_Germany_ikon - Rabatterier.se

Made in Germany. Tillverkade och konstruerade i Tyskland med allt vad det innebär, kvalité, noggrannhet, precision etc. En kvalitétsstärmpel lika mycket som en ursprungsmärkning.

PowerFrame® - Rabatterier.se

PowerFrame® tekniken är självklart tillämpade även i Vartas bästa bilbatterier. Pålitlig startkraft, snabbare återuppladdning och hög korrosionstålighet.

Med denna patenterade teknologi i kombination med den stabiliserade elektrolyten från de absorberande glasfibermattorna sitter blyplattorna som gjutna.

Rekommenderad som orginaldel - Rabatterier.se

Varta Silver Dynamic AGM är sitter i 80% av alla nytillverkade bilar med Start-Stop teknik som har AGM batterier installerade och är givetvis även godkända (OE märkta) som reservdelar på andrahandsmarknaden för att ersätta original delar. (OE-designen garanterar högsta bränsleeffektivitet i start/stopp-system).

Fördelar med Varta Silver Dynamic AGM bilbatterier

Varta AGM EFB tabell vs traditionella batterier Rabatterier.se 1
Varta AGM vs EFB vs Konventionella startbatterier
 • 5 st standardmått som passar de flesta bilmodeller.
 • Anpassade för avancerade Start-Stop system i moderna bilar.
 • 135% mer starteffekt än konventionella startbatterier.
 • Absorberande glasfiber mattor som stabiliserar elektrolyten [AGM].
 • PowerFrame® nätgaller.
 • Uppfyller kraven för från tillverkare för OE märkning.
 • 3x gånger längre cykellivslängd.
 • Väldigt hög, stabil och flexibel laddningsmottaglighet.
 • Kan inte läcka gaser vid laddning eller få syra läckage.
 • Extremt låg självurladdning.
 • 100% underhållsfritt.

Alla Varta Silver Dynamic AGM Start-Stop batterier

BildBatteriVAhLängdBreddHöjdPolställningLäs merKöp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/Varta-D52-Silver-Dynamic-AGM-560-901-068-Rabatterier.se_-500x477.pngD5212 V60 Ah242175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/varta-d52/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/Varta-E39-Silver-Dynamic-AGM-570-901-076-Rabatterier.se_-500x477.pngE3912 V70 Ah278175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/varta-e39/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/Varta-F21-Silver-Dynamic-AGM-580-901-080-Rabatterier.se_-500x477.pngF2112 V80 Ah315175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/varta-f21/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/Varta-G14-Silver-Dynamic-AGM-595-901-085-Rabatterier.se_-500x477.pngG1412 V95 Ah353175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/varta-g14/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/Varta-H15-Silver-Dynamic-AGM-605-901-095-Rabatterier.se_-500x477.pngH1512 V105 Ah394175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/varta-h15/

Applikationsområden för Varta Silver Dynamic AGM startbatterier

Varta Silver Dynamic AGM är bilbatterier som klarar av att appliceras i de allra mest krävande miljöerna, väderförhållanden och bruk. De är specifikt tillverkade för de mest avancerade Start-Stopp-system i moderna bilar där batteriet snabbt behöver kunna ta emot laddningen som kommer från det regenerativa bromssystemet.

Vad vi menar med krävande utrustning i privata bilar är alltså mer än radio, ljudanläggning och elektriska fönsterhissar. Det kan exempelvis vara ett elektriskt panoramatak, stora tunga elstolar med värme och/ eller massage, laddare till barnens iPads eller andra leksaker mm.

För yrkeschaufförer och fordon så som polis och taxibilar med extra utrustning så som kvittomaskiner, saftblandare, taxiskylt, walki-talki / comradio, dator mm är AGM batterier inte “ett bra att ha” utan ett rent måste.

Bra alternativ till Varta Silver Dynamic AGM serien

Tittar vi på alternativ som kan vara bra att köpa istället för Varta Silver Dynamic AGM så kan vi bara titta på och föreslå andra AGM batterier från kvalitativa varumärken. Det bästa kan bara ersättas med det bästa!

Extra

AGM ett akronym för teknologins uppbyggnad och funktion. Lär om detta och om fördelarna med AGM batterier. Få mer information om Vartas Silver Dynamic batterier och övriga serier i denna spellista som vi sammanställt på Rabatterier.se Youtube kanal!