Tudor bilbatterier är ett batteri som de flesta av oss Svenska bilägare antingen själva ägt eller någon gång stött på under vår karriär som bilister. Tudor (eller gamla Svenska Ackumulator-Fabriks A/B Tudor) har nämligen en lång historia och relation till Sverige. Tudor bilbatterier sattes av flera biltillverkare in som originalbatteri i flera bilmodeller vilket förmodligen är den främsta anledning till att så många av oss känner igen varumärket så väl.

Varför Tudor blivit så uppskattade kraftkällor är enkelt att förstå. Deras kompromisslöst fokus på kvalité, prestanda och ständig utveckling av sina produkterna för att de ska hålla högsta tänkbara klass. Man har kunnat känna skillnaden utan att riktigt lägga märke till eller sätta fingret på vad det är som får bilen att starta så snabbt och lätt.

De verkar problemfritt i det tysta så du inte har behövt äga behövt ägna din tid eller tankeverksamhet åt dessa vardagshjältar 🙂

Det är då teknologi är som bäst, när det bara funkar!

Bilbatterier från Tudor (Exide)

Tudor sök bilbatteri
Hitta alla Tudors bilbatterier från samtliga serier

Tudor har på senare år blivit uppköpta av Exide Technologies. Tillsammans med Exide har man nu utvecklat nästa generations bilbatterier och startbatterier för lätta lastbilar och transportfordon.

Det nya sortimentet består av batteriserierna Standard, Technica, High Tech, EFB Start-Stop och AGM Start-Stop. Denna “klassiska trappan” av bilbatterier fortsätter vi naturligtvis gradera med begreppen Bra, Bättre, Bättre+ och Bäst. Tudors startbatterier har försetts med 3DX galler. Denna teknik underlättar fördelningen av energi samt öka kraften i batteriet.

Tudor bilbatterier [STANDARD] (Bra)

TUDOR-TC700-Standard-625x525
TUDOR Standard (TC700)

TUDORS enklaste batterimodell och är ett billigt (men bra) alternativ som passar små till mindre bilar med basala elkomponenter installerade. Med äldre och mindre bilar som inte bara kör kortare sträckor är det bilbatteriet du vill installera! Fördelen är framförallt att du inte initialt behöver lägga ut lika mycket pengar på ett bilbatteri.

Tudor bilbatterier [TECHNICA] (Bättre)

TUDOR-Technica-TB788-800x614
TUDOR Technica (TB788)

TUDOR Technica är ett tekniskt mer avancerat bilbatteri än syskonet Standard. Det är ett all-round bilbatteri som passar mindre till medelstora bilar med standardutrustning. Har kapacitet för extra energiförsörjning & 15 % extra startkapacitet till bilmotorn. Lämpad för kortare sträckor, multimedia och komfort utrustning och är ett mycket prisvärt alternativ.

Tudor bilbatterier [HIGH TECH] (Bättre+)

Tudor High Tech Egenskaper Genomskärning
TUDOR High Tech

High Tech är toppmoderna batterierna med Carbon Boost från TUDOR. De har en laddningskapacitet upp till 50% högre– och en startkapacitet upp till 30 % högre än vanliga batterier av standardkaraktär. Det är det aktivt material (extra tillsatt kol) i de negativa bilbatteriets blyplattor gör dessa prestationsökningar möjliga.

TUDOR High Tech är producerat med en metod som Exide (Tudors moderföretag) lanserade i samband med utvecklingen av AGM- och EFB- batterierna. Detta bilbatterier tål köld & värme samt är ett mycket bra val för bilar med mycket eller krävande elektrisk utrustning.

Tudor bilbatterier [EFB] Start- Stop (Bäst)

Tudor EFB Start-Stop Startbatteri Genomskärning
Tudor EFB Start-Stop

Tudor lanserade EFB teknologin för sin bilbatteri-serie år 2008 och har blivit hyllade av biltillverkare för sin enastående kvalité. Tudor EFB klarar av ett högt laddningstryck och har en bättre cykellivslängd tack vare förbättringar i blyplattornas legeringar.

Den senaste generationens EFB-batterier har avsevärt förbättrade prestanda vad avser laddningsmottaglighet och cyklingslivslängd tack vare nya blylegeringar och unika koltillsatser. EFB-batterierna är lämpliga för bilar med Start-Stopsystem i eventuell kombination med regenerativ bromskraftåtervinning och andra bränslebesparande funktioner.

Tudor bilbatterier [AGM] (Överlägset)

Tudor AGM Start-Stop Startbatteri Genomskärning
Tudor AGM Start-Stop

AGM tekniken lanserade batteritillverkaren många år tidigare än vad de gjorde med EFB typen. AGM fanns även tillgängligt som utförande i många andra delar av sortimentet än bara för bilbatterier vilket EFB i dagsläget i stort sett är till för. Idag rankas de internationellt som en ledande leverantör med en av världens bäst presterande AGM batteriserier till bilar.

Tudor AUXILIARY (Start-Stop backup)

Auxiliary är backup batterier som behövs i vissa bilar som stöd till Start-Stop tekniken. Tudor erbjuder kvalitativa och robusta Auxiliary batterier med hög starteffekt och laddningsmottaglighet.