Tudor AGM logo bar
Tudor AGM Start-Stop

Tudor AGM kan och ska inte jämföras mot Tudor High Tech eller Tudor Technica då dessa inte kan användas i fordon med Start-Stop funktion. Det ända substitutet är Tudor EFB. Dock så är Tudor AGM överlägsna EFB batterierna. De har en högre starteffekt, klarar högre och längre belastning från elektrisk utrustning och har längre cykellivslängd och återhämtar sig bättre från djupa urladdningar.

Tudors AGM batterier är 20% starkare än vanliga bilbatterier, har dessutom 4x gånger längre cykellivslängd, är helt underhållsfria och 100% läckägefria.

Tudor AGM Start-Stop ersätter AGM

Ett gammalt AGM batteri med Start-Stop teknik ska alltid ersättas av ett nytt AGM batteri innehållandes Start-Stop teknologi.

Tudor AGM utvecklades redan 2004 tillsammans med Exide för de fordon med Start-Stop teknik som redan då blev allt mer förekommande. Sedan dess har marknaden utvecklats snabbt och idag har alla moderna fordon Start-Stop som standard. Tudor / Exide har sett till att följa med och har gjort avsevärda förbättringar gällande såväl effektivitet prestanda. Idag är de tack vare sina enorma satsningar en av världens ledande leverantörer av AGM bilbatterier.

Tudor AGM Start-Stop – Tekniska egenskaper

Tudor AGM i genomskärning Rabatterier.se 1
Tudor AGM i genomskärning
 1. Positiva (+) plattorna: Nätgaller med högteknologisk legering. Glasavskiljaren med hög kapillaritet ger extra absorption för maximal elektrolytvolym och för att undvika stratifiering.
 2. Negativa (-) plattorna: 3DX teknologi.
 3. Sammansättning: Höga tjocka blyplattor med tät sammansättning.
 4. Ventiler: Unik ventilering.
 5. Lock: Dubbelsäkrat topplock för säkert utsläpp av gaser.

Tudor AGM batterier tillverkas av material och komponenter av högsta kvalité. Högporösa glasflosseparatorer, mycket avancerade bly-tennlegeringar och unika koltillsatser på batteriplattorna gör naturligtvis att Tudors AGM batterier presterar som bäst när det gäller och är ett idealt val till bilar med Start-Stop-system, bromskraftåtervinning och andra intelligenta bränslebesparande funktioner.

Den höga kapilariteten i batteriets Absorberande Glasfiber Mattor (AGM) gör att det suger upp maximal mängd elektrolyt och minskar risken för sprickor eller skiktningar. AGM tekniken ger oss ett riktigt robust batteri som tål djupa urladdningar bättre än vanliga bilbatterier utan absorberande glasfiber mattor. De är 20% starkare och 4x längre cykellivslängd än normala startbatterier vilket gör dom till självklara val för intensivt bruk i bilar med mycket krävande energibehov och elektrisk utrustning installerad.

VRLA

Detta i kombination med ett läckage och lut-säkrade lock med ventilskydd (VRLA) gör att Tudor AGM är 100% fritt från läckage och helt underhållsfria. Montera och glöm!

Fördelar med Tudor AGM Start-Stop bilbatterier

Tudor AGM bilbatteri prestanda
AGM Prestanda
Gul: Kraft (120%)
Röd: Livscykel (4x)
Blå: Laddningsförmåga (Väldigt hög)
 • Helt underhållsfria bilbatterier.
 • Mycket hög laddningsmottaglighet
 • 4x gånger högre cyklingslivslängd
 • Optimerade för användning i partiellt laddningstillstånd
 • Kan placeras i alla bilar med Start-Stop funktion.
 • Väl lämpade för större personbilar, stadsjeepar, skåpbilar.
 • Ett absolut måste för bilar med mycket krävande elektrisk utrustning så som polisbilar, ambulanser och taxibilar.
 • Ventilreglerade (VRLA)
 • 100% spillsäkerhet och fritt från läckage.
 • Godkända av moderna biltillverkarna.
 • Extremt låg självurladdning som medför lång hållbarhet när batteriet inte används.

Alla Tudor AGM batterier

BildBatteriVAhLängdBreddHöjdPolställningLäs merKöp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK1050-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK105012V105 Ah392175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk1050/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK950-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK95012V95 Ah353175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk950/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK800-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK80012V80 Ah315175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk800/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK700-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK70012V70 Ah278175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk700/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK600-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK60012V60 Ah242175190(- / +) -> 0Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk600/Köp
https://rabatterier.se/wp-content/uploads/2020/12/TUDOR-TK508-AMG-Start-Stop-Bilbatteri-Rabatterier.se_.pngTK50812V50 Ah260173206(- / +) -> 9Infohttps://rabatterier.se/review/tudor-tk508/Köp

Applikationsområden för Tudor AGM startbatterier

Tudor AGM är primärt bilbatterier ämnade att sitta i bilar med Start-Stop teknik och som har ett krävande energibehov och mycket elektrisk utrustning installerad. Det innebär att du ska sätta ett Tudor AGM batteri i större personbilar, lätta lastbilar, skåbilar, stadsjeepar, polisbilar och taxi med mera.

Batteriets funktion är att starta bilens motor, återvinna bromskraft som genereras vid inbromsningar samt driva den elektriska utrustningen som installerats. Exempel på krävande elektrisk utrustning som batterierna driver kan vara, multimedia utrustning, DVD, radio, ljudanläggning, extra installerade skärmar, kvittoapparater, telekom system, taxiskylt, komfort säten etc.

Bra alternativ till Tudor AGM serien

Tudor AGM är riktigt riktigt bra bilbatterier från Tudor. Men som för allt annat finns det alltid produkter som kan ersätta och kan göra jobbet lika bra. Här inunder presenterar vi några av varumärken som vi rekommenderar om du inte har lust att köpa ett nytt batteri från Tudor utan istället vill prova något nytt.

Extra material

Features

Manual (Tudor AGM batterier)