Exide bilbatterier är utomordentligt välkonstruerade och pålitliga startbatterier till din bil.

Med idéer från de OE batterier Exide designat och utvecklat som för fordonsindustrin är nästa generations eftermarknadsbatterier helt banbrytande. Start-stop, bromskraftåtervinning och Carbon Boost är några av de tekniker som gör dig och din bil redo att tackla båden dagens och framtidens utmaningar.

I nästan alla Exide bilbatterier, från de enklaste i Classic serien till EFB batterierna, så används 3DX teknologi. Exide Premium och Exide EFB är däremot de två enda serierna försedda med Carbon Boost 2.0. En patenterad teknik som förbättrar cykellivslängden och laddningsmottagligheten samt ger en kraftigt ökad startkapacitet i bilbatterierna.

Exide bilbatterier full jämförelse - Rabatterier.se
Exide bilbatterier (2021) 19

Classic – Bra Exide bilbatterier

Exide Classic Bilbatterier - Rabatterier.se
Exide Classic bilbatterier

Classic är den enklaste serien bilbatterier från Exide. Har du en äldre bil av mindre modell med liten motor och väldigt lite teknisk extra utrustning installerad?

Då är Classic precis rätt bilbatteri för dig!

Det gör sitt jobb av att förse startmotorn med tillräcklig startkraft för att veva igång din käresta för att ta dig dit du ska (eller skrället beroende hur långt ni kommit i er relation).

Ett prisvärt alternativ för äldre bilar med basutrustning.

Exide Classic ikoner
Exide bilbatterier (2021) 20

Excell – Bättre Exide bilbatterier

Exide Excell - Rabatterier.se
Exide Excell bilbatterier

Excell är den uppgraderade versionen av Classic. Det är anpassat för att tillgodose behoven hos lite större och moderna bilar utan start-stop system men med något mer elektrisk utrustning installerad.

De levererar dessutom 15 % extra startkraft jämfört med Classic och andra vanliga bilbatterier med sin speciella konstruktion baserad på Exides långa erfarenhet av att tillverka originalbatterier till bilindustri.

Excell serien erbjuder alltså ett fullt komplett sortiment av allroundbatterier för normal användning.

Exide Excell ikoner
Exide bilbatterier (2021) 21

Premium – Ännu bättre bilbatterier från Exide

Exide Premium - Rabatterier.se
Exide Premium bilbatterier

Premium är de bästa konventionella bilbatterierna från Exide.

Premium bilbatterierna är försedda med Carbon Boost 2.0 och har därför en betydligt längre cykellivslängd och förbättrad laddningsmottaglighet än Excell och levererar till och med högre starteffekt än EFB batterierna.

Dessa bilbatterier är optimerade för modernare bilar med mycket elektrisk utrustning och starka motorer. Idealiska för användning i varma och kalla klimat samt i stadskörning. Av dessa anledningar råder det ingen tvekan om att Premium är det klokaste och mest prisvärda alternativet för dig som har en bil utan Start-Stop teknik.

Konstruktionen uppfyller fordonsindustrins hårda krav och ett omfattande sortiment som täcker cirka 90 % av bilparken.

Exide Premium ikoner
Exide bilbatterier (2021) 22

EFB – Bäst Exide bilbatterier

Exide EFB Start-Stop Bilbatterier - Rabatterier.se
Exide EFB Start-Stop bilbatterier

EFB serien är liksom Premium batterierna också försedda med Carbon Boost 2.0. Tekniken ger som vi varit inne på upp till dubbelt så hög laddningsmottaglighet och 3 gånger högre cyklingslivslängd än ett standardbatteri.

Det som framförallt skiljer EFB mot premium och gör dessa till ett bättre och till och med nödvändigt val i många fall är att EFB batterierna är optimerat för användning i partiellt laddningstillstånd i medelstora bilar med Start-Stop funktion och andra bränslebesparande funktioner.

EFB är moderna tillförlitliga EFB bilbatterier vars konstruktion ger en hög driftsäkerhet och är lämpliga för montage i motorrum direkt godkända av fordonsindustrin.

Exide EFB ikoner
Exide bilbatterier (2021) 23

AGM – Överlägsna Exide bilbatterier

Exide AGM Start-Stop batterier - Rabatterier.se
Exide AGM Start-Stop bilbatterier

Exide AGM är inte de bästa bilbatterier, de är överlägsna som bilbatterier…

AGM teknologin med Absorberande Glasfiber Mattor ger en mycket hög laddningsmottaglighet och 4x gånger högre cyklingslivslängd än ett standardbatteri.

Exide AGM batterierna är optimerade för användning i partiellt laddningstillstånd och idealiskt för stora bilar, stadsjeepar, skåpbilar och bilar med Start-Stop-funktion och energikrävande elutrustning. Exempel på bilar som inte kan ha annat än AGM batterier är exempelvis Mercedes S-Klass, polisbilar och taxi bilar.

Exide AGM ikoner
Exide bilbatterier (2021) 24

Välj rätt bland Exide bilbatterier

Vi har lagt upp Exides presentation över deras bilbatterier på vår YouTube kanal för att göra det enkelt för dig att förstå och göra ett påläst val inför köpet av ditt nya bilbatteri. På mindre en en minut ger detta dig en djup inblick i Exide bilbatteriernas olika kapacitet, förmågor och teknologier för att du ska hitta rätt batteri till din bil utifrån just dina behov. Ge den en chans, du kommer inte ångra dig, det är en minut du snabbt har igen!